fbpx

Asus lansează primul laptop din lume cu două ecrane

by Flo

Asus a lansat în cadrul conferinței  Computex 2019 mai multe produse, highlight-ul fiind laptopul dual-screen Asus ZenBook Pro Duo. Ecranul secundar, denumit ScreenPad Plus reprezintă o versiune mai mare și mai avansată a tehnologiei ScreenPad de pe ZenBook Pro 15’, extinzându-se de la o margine la alta, adică la fel de mare ca suprafața ocupată de tastatură. Ca și amplasament acesta se află deasupra tastaturii și funcționează ca un display extins pentru cel principal.

Ecranul principal (15.6-inch 4K UHD OLED HDR) folosește design-ul Asus NanoEdge cu bezel foarte mic în toate cele 4 laturi și are funcție touchscreen. Ecranul secundar are o dimensiune de 14 inch cu rezoluție tot 4k. Laptopul dispune de un touchpad cu funcție duală ce joacă și rol de NumberPad. De asemenea, vine cu un stylus pentru realizarea diverselor task-uri precum desen, scris, etc și un sprijin pentru mâini pentru o experiență mai confortabilă în timpul scrisului.

Ca și specificații, laptopul vine cu 2 configurații pe partea de procesor: 9th-gen Intel Core i7 (9750H) sau i9 (9980HK) (până la 5Ghz Turbo Boost). Are 32GB RAM, iar ca și placă video include o NVIDIA GeForce RTX 2060. Memorie:  4 SSD-uri de până la 1TB. Deși nu există un slot de card SD, laptopul vine cu un port Thunderbolt 3, USB Type-C și 2 porturi USB Type-A. Asus a mai inclus în pachet tehnologia ErgoLift, pe lângă butonul dedicat TurboFan. Bateria este una de 71Wh(watti/ora) cu 4 celule.

Asus a prezentat de asemenea și o versiune mai ieftină cu diagonală mai mică (14 inch), procesor i7, ecran FHD, ScreenPad Plus de 12.6 inch, Nvidia GeForce MX250 și până la 16GB RAM (LPDDR3). Nu include și portul ThunderBolt 3.

Odată cu lansarea acestui nou laptop, Asus duce multitasking-ul la un alt nivel și poate fi adoptat cu ușurință pe viitor de designeri, fotografi sau programatori. De văzut totuși cum va rezista bateria și cât de tare se va încălzi.

Related Posts

Leave a Comment