fbpx

Google Pixel 3A – un telefon mai rezistent decât pare

by Flo

Când un producător de telefoane dorește să lanseze un produs la un preț mic, este logic faptul că acesta va face unele sacrificii la diverse componente ale telefonului. Astfel, Google a lansat Pixel 3A la un preț de 399$ (SUA), sumă care reprezintă jumătate din prețul lui Pixel 3, făcând sacrificii la materialul telefonului, folosind plastic în loc de metal dar și la display-ul telefonulu. Potrivit canalului de Youtube JerryRigEverything care oferă clipuri cu telefoane supuse la teste riguroase, durabilitatea telefonului nu este un motiv de îngrijorare.

Display-ul Dragontrail de pe Pixel 3A a resistat testelor de zgâriere și îndoire la fel de bine ca telefoane care folosesc Gorilla Glass. Cheile în contact cu display-ul vor produce zgârieturi fine, dar asta se întâmplă oricum și la telefoanele cu display premium.

Corpul din plastic al telefonului presupune că producția este mai ieftină și mai rapidă decât în cazul unui Pixel 3, dar în ciuda acestui downgrade pe partea de materiale, telefonul rezistă bine. În timpul testelor telefonul s-a îndoit la un unghi considerabil dar nu s-a rupt. Senzorul de amprentă, de asemenea acoperit în plastic, a putut recunoaște amprente și după ce a suferit niște zgârieturi foarte adânci. Toate celelalte funcții ale telefonului au rămas funcționale.

În general telefoanele din plastic sunt de o calitate inferioară. În cazul lui Pixel 3A se pare că materialul este unul destul de rezistent și conform unor review-uri adevăratele sacrificii constă într-un procesor mai slab și lipsa rezistenței la apă. Totuși, telefonul rămâne o afacere bună păstrând camera excelență de pe Pixel 3 și în mod surprinzător pentru telefoanele Google, un jack de 3,5mm.

Related Posts

Leave a Comment