fbpx

Oppo ne arată o tehnologie nouă – camera de selfie sub display

by Flo

Se pare că trendul actual în zona telefoanelor este mutarea diverșilor senzori sub display, cum ar fi difuzorul pentru convorbiri telefonice sau senzorul de amprentă. Iată că Oppo vine cu ceva nou în această zona și urcă pe Twitter un filmuleț în care ne arată o camera selfie dispusă sub display.

Se poate observa partea superioară a telefonului, persoana respectivă activează camera de selfie, face o poză și apoi trece cu degetul peste display, adică peste camera blocând imaginea. Din păcate nu se observă foarte bine imaginea captată și doar așa putem determina dacă tehnologia este într-adevăr una folositoare. Până la urmă, ce rost ar avea folosirea unei asemenea tehnologii dacă rezultatul ar fi unul mai prost decât în cazul unei camere selfie normale.

Oppo nu este singura companie care încearcă să dea viață unei astfel de tehnologii. Samsung și-a confirmat în trecut intenția de a face același lucru dar au dat de înțeles că ar mai dura încă un an până la lansarea comercială pe telefoane. Pentru o compania de rangul lui Oppo, lansarea unei asemenea tehnologii înaintea companiei coreene ar avea un impact major.

O cameră selfie sub display ar putea permite producătorilor de telefoane să creeze un smartphone full screen fără nevoia de notch, punch-hole sau mecanisme de tipul pop-up sau slider.

Update: la doar câteva ore după ce Oppo a postat filmulețul pe Twitter, Xiaomi postează la rândul lor un clip cu un MI 9 unde demonstrează aceeași tehnologie.

Related Posts

Leave a Comment