fbpx

S-a lansat noul Rasberry Pi – upgrade masiv la acelasi pret

by Flo

Seria Rasberry Pi este responsabila de accelerarea sectorului single-board computer si a dat de-a lungul timpului pasionatilor o platforma capabila la un pret mai mult decat decent. Rasberry Pi Foundation a anuntat noul Rasberry Pi 4, iar acesta aduce un upgrade considerabil fata de versiunea 3 Model B+.

Cel mai mare upgrade vine pe partea de processor (BCM2711), noul model dispunand de 4 nuclee Cortex-A72, mult mai bine decat pe vechiul model care folosea Cortex-A53. Rasberry Pi Foundation spune ca ne putem astepta la o performanta de 3 ori mai mare. Noul model vine si cu un upgrade pe partea de memorie RAM, trecand de la LPDDR2 la LPDDR4. Specificatiile pe partea de video includ un VideoCore VI GPU, playback video la 4K/60fps HEVC, suport pentru dual-monitor de pana la 4k (prin 2 porturi micro HDMI). Din nou, upgrade major fata de vechiul model care nu avea suport pentru dual-monitor.

De asemenea, vin imbunatatiri si in zona de conectivitate. Noul Rasberry Pi 4 dispune de 2 porturi USB 3.0, USB-C pentru alimentare in loc de microUSB si Bluetooth 5 in loc de 4.2.

Pretul pentru Rasberry Pi 4 incepe de la 35$ pentru versiunea de 1GB RAM, 45$ pentru 2GB RAM si 55$ pentru versiunea cu 4GB RAM. Pretul este acelasi ca pentru Model B+, deci avem parte de imbunatatiri majore fara a plati in plus.

Related Posts

Leave a Comment