fbpx

Jony Ive paraseste Apple pentru a-si lansa propria firma

by Flo

Omul din spatele design-ului de produs Apple paraseste compania dupa 27 de ani pentru a-si deschide propria firma. De-a lungul timpului, Ive a condus o echipa de design care a creat efectiv o “armata” de device-uri care include iPhone, iPod si diverse modele Mac. Acesta va incepe tranzitia in afara Apple spre sfarsitul anului 2019, urmand ca in 2020 sa lansese un nou proiect intitulat LoveFrom.

Ive spune ca numele companiei a fost inspirat de la fondatorul Apple, Steve Jobs. In timpul unei sedinte, acesta a spus ca una din motivatiile fundamentale atunci cand creezi ceva este sa creezi acel lucru cu dragoste si atentie, chiar daca probabil nu ii vei intalni niciodata pe cei care vor folosi produsul, in acest mod iti exprimi recunostinta pentru omenire.

Apple a confirmat plecarea lui Ive intr-un comunicat de presa, mentionand ca va ramane clientul lui in cadrul noii firme pe care o va lansa. De asemenea, Apple si-a exprimat recunostinta fata de rolul jucat de Ive inca din Septembrie 1992, atunci cand a devenit angajat full-time si pana in prezent. Sentimentul de recunostinta este unul reciproc, Ive mentionand ca desi nu va mai fi un angajat Apple, acesta va ramane implicat in continuare si spera ca aceasta implicare sa dureze “multi, multi ani de acum inainte”.

Evans Hankey, Vice Presedinte Design Industrial si Alan Dyes, Vice Presedinte Human Interface Design vor prelua fraiele de la Ive. Inainte de a fi promovat in rolul de Chief Design Officer, Ive si-a facut un nume cu design-ul PowerBook inca de cand lucra la compania londoneza de design Tangerine. In anii recenti, acesta a devenit una dintre fetele proeminente de la Apple, aparand in mod regulat in clipurile legate de design ale companiei.

Related Posts

Leave a Comment