Apple ar putea implementa widget-uri “reale” odata cu iOS 14

by Flo
Widgets iOS 14

Widget-urile sunt prezente pe iOS de ceva timp, dar acestea pot fi adaugate pe un ecran dedicat si nu oriunde, ca in cazul Android.In urma unor leak-uri de cod, 9to5Mac a descoperit ca Apple dezvolta un sistem de widget-uri „reale” pentru iOS 14. Avand numele de cod „Avocado”, functia va permite sa plasati widget-uri oriunde pe ecranul de start, ca și cum ar fi icon-uri ale aplicatiilor. Echipa 9to5 a avertizat totusi ca exista o sansa ca Apple sa poata elimina functia (posibil din cauza timpului de dezvoltare).

Aceste informatii pot fi sustinute de recenta postare pe Twitter a utilizatorului Dongle, care prezinta o noua abordare a fundalurilor de ecran in iOS 14. Ne este prezentata o zona de unde se pot face niste modificari mai complexe asupra fundalurilor: blur sau intunecare in anumite zone. Aceste modificari pot face widget-urile sa iasa in evidenta daca fundalul este unul prea aglomerat.

Ar fi o veste buna de la Apple, acest lucru ar aduce un plus pe partea de customizare si flexibilitate, zona in care Apple au fost intotdeauna considerati deficitari. Desi nu vom avea probabil aceeasi flexibilitate ca pe Android, unde poti plasa widget-uri redimensionabile practic oriunde, aceasta abordare aduce un “nou” binevenit pentru cei care considera ca interfata ecranului de pornire iOS a ramas in mare parte neschimbata de ani buni.

Sursa foto:  Przemyslaw Marczynski on Unsplash

Related Posts

Leave a Comment