fbpx

Noua tastatura de la Google ajuta utilizatorii sa scrie folosind Braille

by Flo

Astazi, Google lanseaza o noua tastatura care va permite utilizatorilor nevazatori si cu viziune scazuta sa tasteze in Braille, fara hardware suplimentar. Tastatura in Braille TalkBack este integrata direct in Android, asa ca ar trebui sa functioneze in orice situatie fie ca utilizatorul posteaza pe retelele de socializare, raspunde la un mesaj sau scrie un e-mail.

Google spune ca tastatura va fi familiara oricarui utilizator care a tastat pana acum folosind Braille. Dupa ce TalkBack este activat in sectiunea Acesibilitate, vei glisa cu trei degete pentru a deschide tastatura. Are un aspect standard cu sase taste si fiecare din ele reprezinta unul dintre cele sase puncte Braille. Pentru a tasta „A”, de exemplu, ar trebui sa apasati tasta unu, iar pentru „B”, tastele unul si doi impreuna. Pentru inceput, tastatura Braille este disponibila numai in limba engleza pe dispozitivele Android care ruleaza versiunea 5.0 sau o versiune ulterioara.

Pana acum, tastarea in Braille a solicitat de obicei utilizatorilor sa conecteze un dispozitiv extern, ceea ce poate fi o problema care consuma mult timp atunci cand doriti doar sa scrieticeva rapid pe telefon. Ca parte a misiunii sale in curs de a face tehnologia mai accesibila, Google spera ca tastatura in Braille va schimba acest lucru. Aceasta initiativa se adauga la eforturile anterioare de accesibilitate ale companiei.

Related Posts

Leave a Comment