fbpx

Facebook va incepe sa stearga dezinformarile in legatura cu vaccinurile Covid-19

by Flo
Facebook va indeparta dezinformarile in legatura cu vaccinurile Covid-19

Intr-un update referitor la politica de informare Covid-19, Facebook a mentionat ca va incepe sa indeparteze informatiile false in legatura cu vaccinurile anti Covid-19. Acest update vine dupa ce unul din acestea a fost autorizat in UK si cel mai probabil, in viitorul apropiat, vor avea loc mai multe autorizari in SUA si in restul lumii. Dar, unii experti considera ca acest update vine mult prea tarziu pentru oprirea dezinformarilor.

Pana acum, politicile constau in stergerea postarilor cu informatii false despre virus care puteau conduce la “ranirea fizica iminenta”. De acum inainte Facebook va curata si postarile care includ informatii despre vaccinuri care au fost demontate de experti. Acestea includ teorii ale conspiratiei despre “continerea de microcipuri”, afirmatii in legatura cu siguranta, eficacitatea, ingredientele si efecte adverse ale vaccinurilor.

Facebook mentioneaza ca aceasta curatare nu se va intampla dintr-o data, peste noapte, iar pe masura ce afirmatiile despre vaccinuri vor evolua, proportional va creste si lista de elemente ce vor trebui indepartate.

Consider acest update binevenit, intrucat am observat, cel putin in Romania, ca este haos mare pe grupuri mai mici sau mai mari sau chiar in comentariile de la unele postari. Se imprastie tot felul de informatii, indiferent de sfaturile si parerile expertilor in domeniu. Din pacate, intr-adevar, acest update vine putin cam tarziu.

Leave a Comment